Alles over WOZ
PartnersInfo voor gemeentenVragenOver onsContact
Doe de gratis WOZ CheckLogin
Menu
windmolen.jpg

Invloed van Corona-crisis op uw WOZ-waarde

Invloed van Corona-crisis op uw WOZ-waarde

Volgens de NOS blijven de Nederlandse huizenprijzen ondanks de Corona-crisis stijgen

Ook de Vastenlastenbond stelt dat de Corona-crisis geen effect heeft op de WOZ-waardes van woningen in 2021, echter moeten veel gemeenten forse inkomensdaling compenseren. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan parkeerkosten en toeristenbelasting. Ook de uitgaven van de bijstand zijn flink opgelopen.

De Vastenlastenbond stelt dat dit waarschijnlijk wordt gecompenseerd door de verhoging van onroerendezaakbelasting en afvalstoffenheffing in 2021. Kortom de huiseigenaar wordt onevenredig hard geraakt door de Corona-crisis.   

Naast dat gemeenten inkomensdalingen moeten compenseren, bepaalt de gemeente tegelijkertijd ook de WOZ-waarde van uw woning. 

Het is daarom belangrijk uw WOZ-waarde ieder jaar te checken op juistheid. Het zou kunnen zijn dat uw WOZ-waarde door de gemeente te hoog is ingeschat en u daarom helaas onnodig te veel belasting betaalt. 

Mocht uw WOZ-waarde te hoog zijn, dan adviseren wij u om tegen uw huidige WOZ-waarde in bezwaar te gaan. Eerlijke WOZ kan u hierbij helpen uw WOZ-waarde kosteloos te verlagen. Wij worden namelijk gesubsidieerd om rechtsbijstand te verlenen voor WOZ-gerelateerde zaken en kunnen u daarom kosteloos van dienst zijn. 

Over onsGemeentenNieuwsJaarlijkse WOZ OnderzoekVeelgestelde vragen
AVG & privacy beleidAlgemene voorwaardenCookie policyCookie instellingen