Alles over WOZ
PartnersInfo voor gemeentenVragenOver onsContact
Doe de gratis WOZ CheckLogin
Menu
windmolen.jpg

WOZ verlagen

Maak bezwaar om uw WOZ-waarde te verlagen

De WOZ-waarde van een woning is de grondslag voor allerlei soorten belastingen. Met een verlaging van de WOZ-waarde kunt u dus besparen. Hoe groot die besparing is, hangt af van het bedrag waarmee de WOZ-waarde van uw woning wordt verlaagd en uw persoonlijke situatie.

Doe nu de gratis WOZ Check

Waarom uw WOZ-waarde verlagen?

Uw WOZ-waarde verlagen kan een behoorlijke besparing voor u opleveren, want een correctie kan u honderden euro’s belastingvoordeel opleveren. Als eigenaar, erfgenaam of huurder in de sociale sector komt u in aanmerking om een bezwaar in te dienen en uw belastingvoordeel te claimen.

Om welke belastingen gaat het? Uw WOZ verlagen heeft invloed op verschillende belastingen, afhankelijk van uw situatie. Betreft het uw eigen woning, een tweede/recreatieve woning of een woning die u heeft verkregen door een erfenis of schenking? Lees hier onder meer over de situatie die bij u van toepassing is.

Als u overweegt om uw WOZ-waarde te verlagen raden wij u aan de WOZ Check te doen. U ziet dan binnen één minuut of uw WOZ-waarde klopt en hoeveel u kunt besparen bij het verlagen van uw WOZ-waarde.

Over onsGemeentenNieuwsJaarlijkse WOZ OnderzoekVeelgestelde vragen
AVG & privacy beleidAlgemene voorwaardenCookie policyPrivacy instellingen