Doe nu de gratis
WOZ Check

WOZ-onderzoek

Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek

In Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek leest u de uitkomst van ons jaarlijkse onderzoek naar de WOZ-waardes van woningen in Nederland. Het onderzoek doen wij op basis van een WOZ-taxatie van een grote groep woningen, verspreid over heel Nederland. Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek voor het jaar 2020 publiceren wij begin maart, zodra de meeste WOZ-waardes bekend zijn. Wel kun u hieronder Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek van 2019 downloaden.

Download het onderzoek
Lees meer

Doe nu de gratis
WOZ Check

Eerlijke WOZ

Iedereen verdient een eerlijke WOZ

U betaalt ieder jaar belasting op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Een te hoge WOZ-waarde kan daarom vervelend voor u uitpakken. Eerlijke WOZ biedt u de mogelijkheid de WOZ-waarde te controleren en geheel kosteloos bezwaar te maken.

Doe de gratis Check

Een landelijke analyse

Onze werkwijze voor het WOZ-onderzoek

Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek beperkt zich tot onroerend goed dat als woning wordt gebruikt. Op basis van ons zelfontwikkelde WOZ-taxatiesysteem en zorgvuldig samengestelde database van woninggegevens, bereken wij conform de Wet WOZ hoe hoog de WOZ-waarde van een woning zou moeten zijn (de Eerlijke WOZ-waarde). Vervolgens is de WOZ-waarde van de woningen vergeleken met de Eerlijke WOZ-waarde.

Landelijk onderzoek WOZ-waardes

WOZ-waardes waren in 2019 vaak te hoog of te laag

Voor het jaar 2019 onderzocht Eerlijke WOZ de WOZ-waarde van ruim 2 miljoen woningen, verspreid over 328 gemeenten binnen Nederland. Uit ons onderzoek is gebleken dat de WOZ-waarde zoals door gemeenten voor 2019 is vastgesteld in 21,63% van de gevallen te hoog, 26,48% correct en 51,89% te laag in vergelijking met de door Eerlijke WOZ berekende WOZ-waarde. Een WOZ-waarde wordt aangeduid als correct indien deze minder dan € 10.000 afwijkt.


Kloppen de WOZ-waardes?

De uitkomst van ons onderzoek vindt u hier

Download hieronder de uitkomst van Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek voor het jaar 2019. Het rapport voor het jaar 2020 publiceren wij begin maart 2020, zodra de meeste WOZ-waardes bekend zijn.

2019

Accepteer onze cookies voor een optimale klantervaring.

Instellingen