Doe nu de gratis
WOZ Check 2021

  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.
  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.

WOZ bezwaar

Bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde?

Uw gemeente stelt de WOZ-waarde van uw woning aan het begin van elk jaar opnieuw vast en maakt deze bekend via de WOZ-beschikking. Eerlijke WOZ kan u helpen door namens u WOZ-bezwaar te maken bij de gemeente, als u het niet eens bent met de WOZ-waarde voor uw woning.

  • Doe de WOZ Check om te controleren of uw WOZ-waarde juist is
  • U ontvangt direct advies of bezwaar maken zin heeft
  • Meld u gratis en eenvoudig aan voor een WOZ-bezwaar
Controleer uw besparing
Lees meer

Doe nu de gratis
WOZ Check 2021

  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.
  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.

Eerlijke WOZ

Iedereen verdient een eerlijke WOZ

U betaalt ieder jaar belasting op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Een te hoge WOZ-waarde kan daarom vervelend voor u uitpakken. Eerlijke WOZ biedt u de mogelijkheid de WOZ-waarde te controleren en geheel kosteloos bezwaar te maken.

Doe de gratis check

Bezwaartermijn

Maak op tijd bezwaar, de bezwaarperiode bedraag 6 weken

Zowel een bezwaar voor de verlaging als een verhoging van de WOZ-waarde van uw woning kan tot een besparing op uw woonlasten leiden. Let op: de regels van uw gemeente zijn streng en u moet binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking bezwaar maken. De datum van uw WOZ-beschikking vindt u in de brief die u van uw gemeente ontvangt of op Mijn Overheid.

Eric Opmeer (papendrecht)
€ 332,- besparing per jaar
Harry Lardinoije (Geleen)
€ 324,- besparing per jaar
Math Bastiaens (Veldhoven)
€ 220,- besparing per jaar
Corne Beex (Spijkenisse)
€ 121,- besparing per jaar
P. de Goeij (Roermond)
€ 168,- besparing per jaar
H. Venema (Haarlem)
€ 315,- besparing per jaar
M. de Vos (Almere)
€ 194,- besparing per jaar

De voordelen

De voordelen van bezwaar maken via Eerlijke WOZ

Steeds meer huiseigenaren schakelen een bureau in om WOZ-bezwaar te maken. Niet zo gek want een goed gemotiveerd bezwaarschrift met een inhoudelijke onderbouwing kost veel tijd. Bovendien is de succeskans vele malen hoger dan dat u zelf bezwaar maakt. We zetten de voordelen van een samenwerking met Eerlijke WOZ graag voor u op een rij:

Met de WOZ-waarde Check weet u direct of bezwaar maken zin heeft

Als u de WOZ Check van Eerlijke WOZ doet, krijgt u direct een voorlopige uitkomst van onze WOZ-taxatie. Zo weet u of WOZ-bezwaar maken zin heeft en start u niet onnodig een bezwaarprocedure.

Duidelijkheid over succeskans en uw besparing

Zodra u de WOZ Check heeft gedaan, is duidelijk wat de succeskans is van een WOZ-bezwaar én hoeveel wij verwachten voor u te kunnen besparen.

WOZ-bezwaar binnen één minuut

Via onze WOZ Check kunt u zich binnen één minuut aanmelden voor een WOZ-bezwaar.

Bezwaar maken is altijd écht gratis

Onze dienstverlening is onder alle omstandigheden volledig kosteloos voor u. Wij hanteren namelijk het No Cure No Pay principe. Bij een succesvol WOZ-bezwaar vergoed de gemeente onze kosten. Bij een onsuccesvol WOZ-bezwaar brengen wij niemand kosten in rekening.

Wij nemen u al het werk uit handen

Geen rompslomp voor u.

Uw machtiging verloopt automatisch na één jaar

Als u ons machtigt om namens u een WOZ-bezwaar te maken, is deze machtiging maar één jaar geldig. Volgend jaar zit u dus nergens aan vast.

U kunt uw opdracht gratis annuleren

Heeft u ons gemachtigd om namens u bezwaar te maken maar bedenkt u zich? Dan kunt u de machtiging op elk moment tussentijds zonder kosten annuleren.


Alle stappen op een rij

De WOZ-bezwaarprocedure kunt u eenvoudig doorlopen

Een WOZ-bezwaar verloopt via een wettelijk vastgestelde procedure. Afhankelijk van de gemeente kan een bezwaarprocedure binnen een paar maanden worden afgerond. In sommige gevallen duurt het helaas langer dan een jaar voordat de gemeente een beslissing neemt.

Wij houden u tussentijds volledig op de hoogte van de huidige status van uw bezwaar via Mijn Eerlijke WOZ

Stap 1: Aanmelden en machtigen

Na het doorlopen van de WOZ Check kunt u zich aanmelden voor een WOZ-bezwaar en ons machtigen om namens u een bezwaarprocedure te starten.

Stap 2: Bevestiging en overzicht

U ontvangt van ons een bevestiging en een overzicht van de gegevens die wij voor het voorlopige WOZ-taxatierapport van uw woning hebben gebruikt. Controleer deze gegevens goed!

Stap 3: Indienen bij gemeente

Zodra wij uw machtiging hebben ontvangen dienen wij ook alvast een voorlopig bezwaar in bij uw gemeente om uw bezwaartermijn veilig te stellen. Dit bezwaar kunnen wij later nog aanpassen met aanvullende informatie.

Stap 4: Hoorzitting

Op basis van de informatie die wij van u en uw gemeente ontvangen, beoordelen we of het nodig is om onze voorlopige WOZ-taxatie aan te passen. Vervolgens plannen we een afspraak met uw gemeente, ook wel hoorzitting genoemd. Tijdens de hoorzetting lichten we toe waarom we het niet eens zijn met de WOZ-waarde die uw gemeente heeft berekend.

Stap 5: Inpandige opname door gemeente (optioneel)

De meeste gemeenten bieden de mogelijkheid van een inpandige opname aan. Bij een inpandige opname controleert de gemeente of de eigenschappen van uw woning overeenkomen met de gegevens uit ons WOZ-taxatierapport. Een inpandige opname is niet verplicht maar versterkt uw positie wel.

Stap 6: Uitspraak gemeente op bezwaarschrift

Voor het eind van het jaar moet de gemeente het WOZ-bezwaar toekennen of afwijzen. Totdat uw gemeente uitspraak doet, geldt de oorspronkelijke WOZ-waarde. Dat betekent dat u alle belastingaanslagen op tijd moet betalen. Leidt een bezwaar tot een verlaging van de WOZ-waarde? Dan wordt de te veel betaalde belasting teruggestort op uw rekening of verrekend met nog openstaande betaaltermijnen.

Stap 7: Beroep aantekenen bij de rechtbank (optioneel)

Als de gemeente een beslissing heeft genomen, ontvangt u een schriftelijke bevestiging van ons. Zijn we het niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan adviseren wij u of het zin heeft om in beroep te gaan bij een rechtbank. Als we samen besluiten beroep aan te tekenen, dan is de beroepsprocedure volledig voor onze rekening.

Accepteer onze cookies voor een optimale klantervaring.

Instellingen