Doe nu de gratis
WOZ Check 2021

  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.
  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.

WOZ verlagen verhuurder

De WOZ-waarde verlagen van de woning die u verhuurt?

Als u een woning in privé verhuurt, bespaart u met een verlaging van de WOZ-waarde op uw inkomstenbelasting in box 3. Daarnaast bespaart u op een aantal gemeentelijke heffingen. Altijd op onroerendezaakbelasting en waterschapsbelasting en in sommige gemeenten op rioolheffing.

Controleer uw besparing
Lees meer

Doe nu de gratis
WOZ Check 2021

  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.
  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.

Eerlijke WOZ

Iedereen verdient een eerlijke WOZ

U betaalt ieder jaar belasting op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Een te hoge WOZ-waarde kan daarom vervelend voor u uitpakken. Eerlijke WOZ biedt u de mogelijkheid de WOZ-waarde te controleren en geheel kosteloos bezwaar te maken.

Doe de gratis check

Inkomstenbelasting box 3

U kunt besparen op inkomstenbelasting in box 3

Als u een woning vanuit uw privévermogen verhuurt, moet u inkomstenbelasting in box 3 betalen. De vermogensrendementsheffing gaat uit van een fictief rendement van 1,79% tot 5,33% over de nettowaarde van de woning. Deze nettowaarde is gelijk aan de WOZ-waarde minus een eventuele schuld die u heeft op de woning. Onder voorwaarden wordt een korting toegepast. Uiteindelijk betaalt u over het fictieve rendement 30% inkomstenbelasting.

Dus hoe lager de WOZ-waarde van de woning die u in privé verhuurt, hoe minder inkomstenbelasting u betaalt in box 3. Doe de gratis WOZ Check en u ziet direct of u kunt besparen én hoeveel. Er is een grote kans dat u net als ruim 1 miljoen andere Nederlandse huishoudens te veel belasting betaalt.

H. Venema (Haarlem)
€ 73.000,- verlaging
M. Muns (Rheden)
€ 35.000,- verlaging
M. de Vos (Almere)
€ 45.000,- verlaging
N. Grooss (Bloemendaal)
€ 867.000,- verlaging
G. Diekmann (Steenwijk)
€ 31.000,- verlaging
Harry Lardinoije (Geleen)
€ 75.000,- verlaging
Math Bastiaens (Veldhoven)
€ 51.000,- verlaging
Corne Beex (Spijkenisse)
€ 28.000,- verlaging
P. de Goeij (Roermond)
€ 39.000,- verlaging
Eric Opmeer (papendrecht)
€ 77.000,- verlaging

Onroerendezaakbelasting

Onroerendezaakbelasting (OZB) voor verhuurders

Als verhuurder krijgt u ook jaarlijks te maken met de onroerendezaakbelasting (OZB). Het eigenarengedeelte van de OZB wordt medebepaald door de WOZ-waarde. Het is daarom belangrijk dat u goed controleert of de WOZ-waarde juist is vastgesteld om te zorgen dat u niet onnodig veel OZB-belasting hoeft af te dragen.

De hoogte van de OZB hangt daarnaast ook af van het OZB-tarief van uw gemeente. De OZB-tarieven worden jaarlijks opnieuw vastgesteld door elke individuele gemeente. Hierdoor kunnen per gemeente verschillen ontstaan.

Onroerendezaakbelasting = OZB-tarief x WOZ-waarde.

Om te voorkomen dat u te veel betaalt kunt u met de gratis WOZ Check binnen één minuut controleren of de WOZ-waarde klopt en hoeveel u kunt besparen.

Waterschapsbelasting en rioolheffing

Waterschapsbelasting en rioolheffing bij verhuur

Voor uw verhuurde woning gelden daarnaast watersysteemheffing en, afhankelijk van uw gemeente, rioolheffing. Sinds 2009 geldt voor alle verhuurde woningen watersysteemheffing op basis van de Waterschapswet. Het bedrag op uw aanslag watersysteemheffing wordt bepaald door de hoogte van uw WOZ-waarde. Een lagere WOZ-waarde betekent dus een lagere watersysteemheffing. Ook wordt in sommige gemeenten tegenwoordig ook rioolheffing vastgesteld op basis van de WOZ-waarde.

Het wordt dus steeds belangrijker dat u als verhuurder van een woning controleert of uw WOZ-waarde klopt.

Accepteer onze cookies voor een optimale klantervaring.

Instellingen