Doe nu de gratis
WOZ Check 2021

  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.
  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.

WOZwaardeloket.nl

Het WOZ-waardeloket

Via het WOZ-waardeloket is het mogelijk om alle WOZ-waardes van woningen sinds 2015 in te zien. U kunt de WOZ-waarde van uw woning en van de rest van Nederland bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl/

Helaas is het WOZ-waardeloket niet geschikt om te controleren of uw WOZ-waarde correct is. Bij een verschil tussen uw WOZ-waarde en die van uw buren, is het niet mogelijk om vast te stellen welke WOZ-waarde niet klopt.

Dankzij de zelfontwikkelde WOZ-taxatie algoritmes van Eerlijke WOZ kunt u uw WOZ-waarde wél gemakkelijk controleren.

WOZ-WAARDE CONTROLEREN
Lees meer

Doe nu de gratis
WOZ Check 2021

  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.
  1. Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.

Eerlijke WOZ

Iedereen verdient een eerlijke WOZ

U betaalt ieder jaar belasting op basis van de WOZ-waarde van uw woning. Een te hoge WOZ-waarde kan daarom vervelend voor u uitpakken. Eerlijke WOZ biedt u de mogelijkheid de WOZ-waarde te controleren en geheel kosteloos bezwaar te maken.

Doe de gratis check

WOZ-waardeloket

Het doel van het WOZ-waardeloket

Het WOZ-waardeloket is ontstaan om meer transparantie te geven op het gebied van WOZ-waardes in Nederland. Via het WOZ-waardeloket is het mogelijk om alle WOZ-waardes van woningen sinds 2015 in te zien. De grondslag voor het WOZ-waardeloket ligt besloten in artikel 40b van de Wet WOZ. Hierin staat dat eenieder in staat moet zijn om op verzoek zijn/haar WOZ-waarde op te vragen bij het loket voor openbare WOZ-waardes. Naast WOZ-waarden staan ook kenmerken van de woningen vermeld, zoals bouwjaar, gebruiksdoel en gebruiksoppervlakte.

Eric Opmeer (papendrecht)
€ 332,- besparing per jaar
Harry Lardinoije (Geleen)
€ 324,- besparing per jaar
Math Bastiaens (Veldhoven)
€ 220,- besparing per jaar
Corne Beex (Spijkenisse)
€ 121,- besparing per jaar
P. de Goeij (Roermond)
€ 168,- besparing per jaar
H. Venema (Haarlem)
€ 315,- besparing per jaar
M. de Vos (Almere)
€ 194,- besparing per jaar

De WOZ-waardes

Waar komen de WOZ-waardes op het WOZ-waardeloket vandaan?

Alle gemeenten van Nederland maken jaarlijks in januari of februari de nieuwe WOZ-waardes bekend. De WOZ-waardes worden door gemeenten  aangeleverd bij de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ), waarna deze door iedereen in Nederland kunnen worden geraadpleegd op https://www.wozwaardeloket.nl/

Helaas is niet elke gemeente tijdig met het aanleveren van de vastgestelde WOZ-waardes. Het komt vaak voor dat de WOZ-beschikking door de gemeente al is verzonden, maar de WOZ-waarde nog niet vindbaar is via het WOZ-waardeloket.

WOZ-waardes controleren

Het WOZ-waardeloket is ongeschikt om WOZ-waardes te controleren

Helaas is het WOZ-waardeloket niet geschikt om uw WOZ-waarde te controleren. Als bijvoorbeeld uw WOZ-waarde hoger is dan die van uw buren, is het niet mogelijk om vast te stellen of uw WOZ-waarde te hoog is of die van uw buren te laag.

Met de WOZ Check van Eerlijke WOZ kunt u uw WOZ-waarde wél gemakkelijk controleren. Eerlijke WOZ herberekent namelijk alle WOZ-waardes in Nederland met zelfontwikkelde WOZ-taxatie algoritmes. Deze Eerlijke WOZ-waarde wordt vervolgens vergeleken met die van uw gemeente. Als uw WOZ-waarde niet klopt kunt u kosteloos bezwaar laten voeren door Eerlijke WOZ.

WOZ-WAARDE CONTROLEREN

Eerlijke woz en het woz-waardeloket

Waar gebruikt Eerlijke WOZ het WOZ-waardeloket voor?

Eerlijke WOZ maakt om meerdere redenen gebruik van het WOZ-waardeloket.

Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek

Eerlijke WOZ berekent jaarlijks een WOZ-waarde voor alle woningen in Nederland. Vervolgens vergelijken wij deze Eerlijke WOZ-waardes met de WOZ-waardes die door de gemeenten zijn vastgesteld en zijn gepubliceerd op https://www.wozwaardeloket.nl/. Hierdoor zijn wij in staat om jaarlijks een gedetailleerde analyse te maken van de juistheid van alle WOZ-waardes in Nederland. Deze analyse wordt gepubliceerd in Het Jaarlijkse WOZ Onderzoek.

De WOZ Check

Dankzij het WOZ-waardeloket en Eerlijke WOZ kan iedereen in Nederland gemakkelijk kosteloos en binnen 1 minuut zijn of haar WOZ-waarde checken. Aan de hand van een aantal controlevragen berekent Eerlijke WOZ de zogenaamde Eerlijke WOZ-waarde. Deze WOZ-waarde wordt vervolgens vergeleken met de WOZ-waarde die de gemeente bekend heeft gemaakt op het WOZ-waardeloket. Als uit de WOZ Check blijkt dat de WOZ-waarde onjuist is, kunt u kosteloos WOZ-bezwaar laten indienen door Eerlijke WOZ.

Accepteer onze cookies voor een optimale klantervaring.

Instellingen