Alles over WOZ
PartnersInfo voor gemeentenVragenOver onsContact
Doe de gratis WOZ CheckLogin
Menu
windmolen.jpg

Het WOZ-Waardeloket

Het WOZ-waardeloket

Via het WOZ-waardeloket is het mogelijk om alle WOZ-waardes van woningen sinds 2015 in te zien. U kunt de WOZ-waarde van uw woning en van de rest van Nederland bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl/. 

Helaas is het WOZ-waardeloket niet geschikt om te controleren of uw WOZ-waarde correct is. Bij een verschil tussen uw WOZ-waarde en die van uw buren, is het niet mogelijk om vast te stellen welke WOZ-waarde niet klopt.

Dankzij de zelfontwikkelde WOZ-taxatie algoritmes van Eerlijke WOZ kunt u uw WOZ-waarde wél gemakkelijk controleren.

Doe nu de gratis WOZ Check

  • Controleer uw straatnaam, huisnummer, plaatsnaam en postcode als uw adres er niet tussen staat.

Het doel van het WOZ-waardeloket

Het WOZ-waardeloket is ontstaan om meer transparantie te geven op het gebied van WOZ-waardes in Nederland. Via het WOZ-waardeloket is het mogelijk om alle WOZ-waardes van woningen sinds 2015 in te zien. De grondslag voor het WOZ-waardeloket ligt besloten in artikel 40b van de Wet WOZ. Hierin staat dat eenieder in staat moet zijn om op verzoek zijn/haar WOZ-waarde op te vragen bij het loket voor openbare WOZ-waardes. Naast WOZ-waarden staan ook kenmerken van de woningen vermeld, zoals bouwjaar, gebruiksdoel en gebruiksoppervlakte.

Waar komen de WOZ-waardes op het WOZ-waardeloket vandaan?

Alle gemeenten van Nederland maken jaarlijks in januari of februari de nieuwe WOZ-waardes bekend. De WOZ-waardes worden door gemeenten  aangeleverd bij de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ), waarna deze door iedereen in Nederland kunnen worden geraadpleegd op https://www.wozwaardeloket.nl/

Helaas is niet elke gemeente tijdig met het aanleveren van de vastgestelde WOZ-waardes. Het komt vaak voor dat de WOZ-beschikking door de gemeente al is verzonden, maar de WOZ-waarde nog niet vindbaar is via het WOZ-waardeloket.

Het WOZ-waardeloket is ongeschikt om WOZ-waardes te controleren

Helaas is het WOZ-waardeloket niet geschikt om uw WOZ-waarde te controleren. Als bijvoorbeeld uw WOZ-waarde hoger is dan die van uw buren, is het niet mogelijk om vast te stellen of uw WOZ-waarde te hoog is of die van uw buren te laag.

Met de WOZ Check van Eerlijke WOZ kunt u uw WOZ-waarde wél gemakkelijk controleren. Eerlijke WOZ herberekent namelijk alle WOZ-waardes in Nederland met zelfontwikkelde WOZ-taxatie algoritmes. Deze Eerlijke WOZ-waarde wordt vervolgens vergeleken met die van uw gemeente. Als uw WOZ-waarde niet klopt kunt u kosteloos bezwaar laten voeren door Eerlijke WOZ.

Waar gebruikt Eerlijke WOZ het WOZ-waardeloket voor?

Eerlijke WOZ maakt om meerdere redenen gebruik van het WOZ-waardeloket.

Over onsGemeentenNieuwsJaarlijkse WOZ OnderzoekVeelgestelde vragen